fredag 5. oktober 2012

Deilig fransk løksuppe med gratinert Gruyère

Løksuppe kan du sikkert lage på flere måter. Uansett er det veldig lett å lage, og det tar heller ikke lang tid. Denne bør du prøve! Oppskriften er basert på en 4-5 porsjoner.


Kokes i minst 30 minutter
Sørg for at du har følgende ingredienser på benken før du begynner å jobbe:

  • 3-4 løk i skiver (hvis du skylder løken i kaldt vann begynner du ikke så lett å grine)
  • 2 fedd hvitløk
  • 4-5 ss smør
  • 2,5 dl vann
  • 7,5 dl kyllingkraft
  • 1,5 dl sherry
  • 5 stilker timian (kun bladene)
  • 2 laubærblad
  • 1/2 ts karve
  • Ristet svart pepper (ristingen gjør at smaken blir mildere)


Så....hva gjør du så?

Skjær løken i to. Del den deretter i skiver. Fres løken i varmt smør i en kjele til det blir lett gyldent.
 
Stekt gyldent i smør

Hell på all veske, ha i urtene og kok dette på svak varme i minst 30 minutter, Smak til med salt og pepper.
 
Hell på all veske, krydder og urter
Legg en skive loff (uten skorpe) gratinert med Gruyere oppi suppen og server rykende varm.



Kokes i minst 30 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar