fredag 5. oktober 2012

Husrems Qualityburger med sprøstekte mandlepoteter

En hamburger kan være så mangt! Det er mange som kjøper ferdige karbonadekaker fra frysedisken, går til Mækkærn eller andre fastfoodkjeder for å ta med dette hjem til familien. Hvorfor det????????

Det tar kanskje ti minutter lenger tid hvis du lager en skikkelig kvalitetsburger hjemme, og det er MYE bedre, og MYE sunnere!!

Her er ett eksempel på hvordan du kan lage en kjapp, smakfull og saftig burger.

Begynn med å ta frem alle de ingredisensene du skal bruke. Det er følgende:



  • 600g karbonadedeig av okse eller lam
  • 1 løk (finhakket)
  • 2ss tomatpurè
  • 2 egg
  • 1ss paprikakrydder
  • 1ss oregano (hakket)
  • Salt og pepper
  • Smør til steking
  • Olivenolje
  • Salat av ymse slag
  • Mandelpoteter

Så kommer det enkle!!





BURGER

Sett ovnen på 200 grader.

Bland alt sammen til en deig - bruk gjerne kjøkkenmaskin, eller bare hendene.

Klapp sammen burgere med hendene slik at de får en diameter på ca 12 cm.

Stek dem brune i smør i en stekepanne. (Jeg pleier å steke bacon samtidig som jeg steker burgerne)
Når de er brunet legger du dem over på en stekeplate og legger ost og bacon på.
Sett dem inn i ovnen som nå er 200 grader, og etterstek dem i 10 minutter.
Ta dem ut og la dem hvile i 5 minutter.

SPRØSTEKTE MANDELPOTETER

Når du setter inn burgerne i ovnen kan steke potetene.

Kutt potetene i 4 båter pr potet.
Potetene skal stekes i 3ss olje og 3ss smør på middels varme i 10 minutter, til de blir gyldne og sprø.
Krydre med maldonsalt ved servering.

Vips så er både burgerne og potetene ferdig samtidig.

Anrett ved å legge burgeren i midten. Legg salat, oliven, feta, tomat, eller hva annet du synes er godt rundt, og sett potetene på toppen som vist på bildet over.

Her er et alternavtiv dersom du vil skippe brødet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar